Wieprzowina
Pochodzące głównie ze świń bardzo popularne mięso, przez wielu uznane za bardzo smaczne. Bogate w białko, wapń, niektóre witaminy, w tym witaminę B1. Nasza hurtownia mięsa zapewnia wieprzowinę doskonałą zarówno do pieczenia jak i do smażenia, dostępną pod wieloma postaciami.
Dla ułatwienia odszukania właściwych elementów wieprzowiny przedstawiamy na obrazku podział tuszy wieprzowej na części wraz z przypisanymi poniżej numerami i ich nazwami.
1. głowa
2. podgardle
3. słonina
4. karkówka
5. mostek
6. schab
7. biodrówka
8. polędwiczka
9. żeberka
10. boczek z żeberkami
11. łopatka
12. szynka
13. golonka
14. noga
15. ogon
Hurtownia mięsa SzynkoVit z Gdańska oferuje Państwu wyborne kawałki świeżej, a także mrożonej wieprzowiny, które dostępne są jako:
- schab z polędwiczką i z/k
- schab z warkoczem b/k
- schab kraj b/k
- kotlet porcja schab z/s, z/k i polędwiczką
- kotlet porcja schab b/s, z/k i polędwiczką
- karkówka b/k
- łopatka b/k
- szynka z/k
- szynka b/k b/s
- szynka myszka
- boczek na roladę
- boczek z żeberkami
- żeberka paski mięsne
- gulaszowe wieprzowe
- golonka przód
- golonka tylna
- nóżki wieprzowe
- słonina
- serce
- ozory
- wątroba
- polędwiczki
- szynka peklowana
- golonka peklowana
- prosię na grill
- prosię na grill zapeklowane
- biodrówka
- pachwina
- kości schabowo-karkowe
- mielone wieprzowe
- polik wieprzowy