Drób
Mięso udomowionych ptaków, które hodowane są głównie ze względu na walory smakowe. Proponujemy państwu kury, gęsi, kaczki, indyki, gołębie i perliczki.
Dla ułatwienia odszukania właściwych elementów drobiu przedstawiamy na obrazku podział tuszy drobiowej na części wraz z przypisanymi poniżej numerami i ich nazwami.
1a. pierś podwójna
1b. pierś
2a. udo
2b. podudzie
3. skrzydło
4. korpus
Wszelkie gatunki drobiu pochodzące od polskich producentów oferujemy w różnych formach, w tym: piersi, udka, udźce, tusze i filety. Zdrowe, przebadane mięso, bardzo popularne i lubiane przez dzieci, chętnie używane do grillowania. Dostępne w naszym asortymencie elementy mięsa drobiowego:
- kurczak świeży
- filet z kurczaka pojedynczy I gat.
- filet z kurczaka gat. II
- udka z kurczaka
- udko z kurczaka b/k na kebab
- udko z kurczaka b/k i b/s
- kurczak trybowany
- ćwiartka z kurczaka
- wątróbka z kurczaka
- skrzydełko z kurczaka
- żołądek z kurczaka
- udziec z kurczaka
- pałka z kurczaka
- kogut rosołowy
- kura rosołowa
- porcja rosołowa
- bażant tuszka
- filet z bażanta
- indyk tuszka (8-14kg)
- filet z indyka
- udziec z indyka z/k
- udziec z indyka b/k
- skrzydło z indyka
- żołądki z indyka
- perliczka tusza
- filet z perliczki z/s
- filet z perliczki b/s
- przepiórki
- kaczka młoda
- filet z kaczki duży 0,35+
- filet z kaczki mały do 0,35
- noga z kaczki
- wątróbka z kaczki mrożona
- filet z gęsi
- gęś tusza klasa A
- tłuszcz z gęsi
- żołądki z gęsi
- korpusy z gęsi
- noga z gęsi
- noga z gęsi EKO
- gęś tusza BIO
RARYTASY Z GĘSI
- szynka z gęsi
- półgęsek wędzony
- kiełbasa podsuszana z gęsi